Zasavske lekarne Trbovlje, Rudarska cesta 12, 1420 Trbovlje   |   uprava@zasavske-lekarne.si   |   03 563 26 56

obvestilo za obiskovalce lekarnZasavske lekarne in Lekarniška zbornica Slovenije obveščajo: 

v lekarno le zdravi posamezniki z razkuženimi rokami,
upoštevanje minimalne razdalje z najbližjo osebo je nujno

»Zaradi povečane pojavnosti okužb dihal in trenutnega epidemiološkega stanja v Evropi in svetu, vljudno naprošamo, da v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) in drugih bolezni ostanete doma. Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo. Oseba, ki bo zdravila prevzela za obolelega, naj bo seznanjena z vso terapijo, ki jo bolnik prejema. Tako bodo farmacevtski strokovni delavci lažje svetovali glede ustrezne uporabe zdravil.

Obiskovalce lekarn naprošamo, da pred vstopom v lekarno razmislijo o svojem zdravstvenem stanju. V lekarnah se namreč v zaprtem prostoru srečujejo zdravi posamezniki, kronični bolniki in akutno bolni, zato je zavedanje o varnosti pred vstopom v lekarno še kako pomembno.

»Vse obiskovalce lekarn vljudno prosimo, da si ob vstopu v lekarno razkužijo roke, v lekarni pa držijo razdaljo vsaj 2 metra do najbližje osebe. S takšnimi ukrepi bomo vsi skupaj pripomogli k preprečevanju širjenja okužb dihal in drugih bolezni.

Farmacevtski strokovni delavci v lekarnah zagotavljamo neprekinjeno preskrbo z zdravili, kar je v dani situaciji ključno in zelo pomembno. »Prosimo za razumevanje in potrpežljivost, ko se lahko ob čiščenju, prezračevanju in razkuževanju prostorov lekarna zaradi varnosti in zaščite obiskovalcev in zaposlenih začasno zapre.
 

Odpiralni čas

Obvestilo: zaradi trenutnih razmer spreminjamo odpiralni čas lekarniških enot Zasavskih lekarn (velja od srede, 28.04.2020).