Zasavske lekarne Trbovlje, Rudarska cesta 12, 1420 Trbovlje   |   uprava@zasavske-lekarne.si   |   03 563 26 56

16. DAN SLOVENSKIH LEKARN - ZDRAVILA IN MOŠKI


»V petek, 25. septembra, in v soboto, 26. septembra 2020, bomo lekarniški farmacevti opozarjali na pravilno in varno uporabo zdravil pri moških. Sekcija farmacevtov javnih lekarn pri Slovenskem farmacevtskem društvu (SFD) je skupaj z Lekarniško zbornico Slovenije (LZS) letos že šestnajsto leto zapored pripravila Dan slovenskih lekarn.
 
Vloga lekarniškega farmacevta kot svetovalca je zelo pomembna, tako pri izbiri ustreznega zdravila ali prehranskega dopolnila, kot glede pravilne in varne uporabe. Moški sicer redkeje kupijo zdravila za samozdravljenje in različna prehranska dopolnila, jih pa zato bolj redno jemljejo. Posamezniki se vse bolj zavedajo, da so za svoje zdravje odgovorni sami, na voljo je tudi vse več informacij v zvezi z zdravjem.
 
Lekarniški farmacevti, ki smo med zdravstvenimi delavci najlaže dosegljivi, lahko veliko prispevamo k ozaveščanju ljudi in jih s svojimi nasveti skušamo opolnomočiti.
 
Več si lahko preberete v knjižici z naslovom »Zdravila in moški« na povezavi: http://www.sfd.si/modules/catalog/products/prodfile/knjizicasfd2020za_splet.pdf«

Dan slovenskih lekarn letos na temo Zdravila in moški - preddvor.si

Odpiralni čas

Obvestilo: zaradi trenutnih razmer spreminjamo odpiralni čas lekarniških enot Zasavskih lekarn (velja od srede, 28.04.2020).